360 nieuwbouwwoningen op het eiland

Op woensdag 17 september 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure van het bestemmingsplan Zwaaikom. De Raad van State heeft de bezwaren ter zijde gelegd en hierdoor is het bestemmingsplan die de bouw van 360 woningen en appartementen op het eiland mogelijk maakt onherroepelijk geworden. Hiermee is het voor De Zwaaikom CV mogelijk geworden om de uitvoering van de plannen op te pakken en de woningen in ontwikkeling te nemen.

Op het Eiland van het project Zwaaikom zal de ontwikkelaar zowel koopwoningen als huurwoningen bouwen. Deze bestaan uit grondgebonden woningen en appartementen in diverse prijsklassen. Een deel hiervan zijn sociale en geliberaliseerde huurwoningen. Dhr. Companje en dhr. van Arnhem van Zwaaikom CV zijn verheugd dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is en tot werkelijke realisatie van het plangebied overgegaan kan worden: “Wij verwachten dat begin 2020 de eerste woningen op de markt aangeboden kunnen worden. De technische ontwikkeling van de wijk is reeds in volle gang en de sanering van de vuilstort zal eind van dit jaar uitgevoerd gaan worden. Met een beetje meewind wordt er volop gebouwd als we een jaar verder zijn.”

Openbaar groen gebied
Voordat er mensen gaan wonen op het Eiland, zal de ontwikkelaar eerst de vuilstort aanpakken. De ontwikkelaar zal de vuilstort inpakken en inrichten als een groen gebied. Dit heeft als doel een veilig openbaar groen gebied te creëren dat voor toekomstige bewoners en bezoekers toegankelijk is. Ook zal er een brug geplaatst worden tussen de Korenbocht en de Koningsdijk. Op deze locatie lag vroeger ook een verbinding. Tot slot zal ook de aansluiting op de Wilhelminalaan aangepast worden.

TERUG

CONTACT

NEEM CONTACT OP MET DE MAKELAARS

Wilt u meer weten over De Zwaaikom en de woningen op het Eiland? Of heeft u belangstelling voor een woning of appartement? Neem dan contact op met de betrokken makelaars

KLIJSEN MAKELAARS & TAXATEURS

Lodewijk Napoleonlaan 77
4904 LH Oosterhout
Tel: +31 (0)162 – 426 348

nieuwbouw@klijsen.nl

KLIJSEN.NL
VAN DE WATER GROEP

Keiweg 24
4901 JA Oosterhout
T +31 (0)162-447 447

makelaardij@vandewatergroep.nl

VANDEWATERGROEP.NL
OVER HET PROJECT

De Zwaaikom is een ontwikkeling van GEM Eiland Zwaaikom C.V., een samenwerking tussen VABO Ontwikkeling bv uit Culemborg en Roosdom Tijhuis uit Rijssen (een samenwerking tussen Roosdom Tijhuis, Bouwfonds Property Development en Syntrus Achmea Real Estate en Finance).

DE ZWAAIKOM EEN ONTWIKKELING IS VAN